El Consell Comarcal del Bages va traslladar ahir al Parlament les reivindicacions del territori sobre les millores en la mobilitat viària i ferroviària i de connexió amb l'àrea metropolitana de Barcelona. Són les demandes que es van consensuar a final d'any entre tots els alcaldes i alcaldesses de la comarca i que van donar lloc a una declaració institucional.

La presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, i el president del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Bages, Eloi Hernàndez, van liderar les diverses trobades amb els grups parlamentaris de Junts per Catalunya, ERC, Ciutadans, PSC i Units per Avançar, En Comú Podem i la CUP Crida Constituent. També hi van participar representants dels partits a la comarca.

Amb aquestes trobades es pretén traslladar la unanimitat que hi ha al territori en aquesta qüestió, i ahir tots els grups parlamentaris es van mostrar sensibles a les reivindicacions, i van reconèixer el dèficit que hi ha en matèria d'infraestructures. Els grups parlamentaris també es van comprometre a treballar perquè algunes de les inversions demanades es puguin incloure als pressupostos d'aquest any i el vinent.

D'altra banda, per a avui hi ha prevista una reunió a Barcelona en el marc de la comissió de seguiment del tram ferroviari Manresa-Terrassa per part de representants del territori amb els responsables de Renfe i Adif a Catalunya.