L'Ajuntament de Castellgalí i l'àrea de Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona organitzaran demà, dissabte, dos torns de visites guiades durant el matí per ensenyar els treballs de restauració que s'han fet al sepulcre romà de la torre del Breny, i donar a conèixer el seu valor històric. El primer torn serà d'11 a 12 del migdia, i el segon de 12 a 1.

L'obertura del monument al públic amb visites guiades arriba un parell de setmanes després de la recepció que l'Ajuntament va fer de les obres de millora que s'hi han fet. Han estat quatre mesos de feina per fer una rentada de cara a l'antic sepulcre i el seu entorn més immediat, que ha inclòs treballs de neteja, rejuntament de les grans pedres que el formen, i una recoberta amb material aïllant.

Dissabte s'ensenyarà al públic tot el que s'ha fet i s'explicarà la història i la importància que tenia aquest monument en l'època romana, amb una visita tant a l'interior com a l'exterior del sepulcre. Les explicacions seran a càr-rec d'un tècnic del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Els treballs que s'hi han fet han costat més de 120.000 euros, i han estat finançats en més del 90 % per la Diputació de Barcelona.

Per poder realitzar les visites que s'han programat per a aquest dissabte caldrà fer inscripcions prèvies a les oficines de l'Ajuntament en horari de treball o trucant al 93 833 00 21.