06 de febrer de 2020
06.02.2020

Castellgalí ensenyarà dissabte la Torre del Breny restaurada amb dues visites guiades

S'explicarà la història i la importància que tenia aquest monument en l'època romana

06.02.2020 | 10:57
La torre del Breny, el dia que es va fer lliurament de les obres realitzades

L'Ajuntamet de Castellgalí i l'àrea de Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona organitzaran dissabte, 8 de febrer, dos torns de visites guiades durant el matí per ensenyar els treballs de restauració que s'han fet al sepulcre romà de la Torre del Breny, i donar a conèixer el seu valor històric. El primer torn serà d'11 a 12, i el segon de 12 a 1.

L'obertura del monument al públic amb visites guiades arriba un parell de setmanes després de la recepció que l'Ajuntament va fer de les obres de millora que s'hi han fet. Han estat quatre mesos de feina per fer un rentat de cara a l'antic sepulcre i el seu entorn més immediat, incloent treballs de neteja, rejuntament de les grans pedres que el formen, i un arecoberta amb material aïllant.

Dissabte s'ensenyarà al públic tot el que s'ha fet i s'explicarà la història i la importància que tenia aquest monument en l'època romana, amb una visita tant a l'interior com a l'exterior del sepulcre. Les explicacions seran a càrrec d'un tècnic del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Els treballs que s'han fet han anat a càrrec de l'empresa Construccions Rull, han costat més de 120.000 euros, i han estat finançats en més d'un 90 % per la Diputació de Barcelona.

Per poder realitzar les visites d'aquest dissabte caldrà fer inscripcions prèvies a les oficines de l'Ajuntament en horari de treball o trucant al 938330021.  

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya