ERC Catalunya Central ha escollit la nova executiva que liderarà la federació regional durant els propers quatre anys. La nova junta està liderada per la vigatana Maria Balasch, com a presidenta, i la manresana Mariona Homs, com a secretària general, que faran tàndem amb un equip paritari amb membres de totes les comarques que integren la regional: Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès i on també s'ha tingut en compte la singularitat del Lluçanès.

Balasch és actualment regidora i portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Vic i consellera comarcal; mentre que Homs és regidora d'Acció i Inclusió Social a l'Ajuntament de Manresa. En les seves intervencions, van destacar la «il·lusió i respecte amb majúscules per encarar aquest projecte de futur» i van explicar que «volem que la Catalunya Central sigui més que una situació geogràfica i que esdevingui un territori ple de complicitats teixides entre tots i totes. Volem fer-ho amb ganes de fer una política diferent, una política transversal on les persones estiguin al centre, i volem comptar amb tothom per portar a terme estratègies i accions que han de posicionar la Catalunya Central a l'agenda del país».

La trobada va comptar també amb les intervencions de la secretària general d'ERC, Marta Rovira -per videoconferència des de Suïssa-, i de la portaveu nacional, Marta Vilalta. Ambdues van agrair el pas endavant i el compromís del nou equip, alhora que es van posar a disposició per a treballar plegats. També van adreçar unes paraules d'agraïment per al president sortint, el santvicentí Lluís Oliveras, i a tot el seu equip, per la feina feta durant tots aquests anys.

La composició de la nova Executiva Regional és la següent: Maria Balasch (Vic), Presidència; Mariona Homs (Manresa), Secretaria general; Roser Montané (Roda de Ter), secretaria d'Organització; Sílvia Mur (Moià), secretaria d'Imatge i Comunicació; Isaac Lozano (Cercs), secretaria de Política Municipal; Roger Corominas (Roda de Ter), secretaria d'Administració i Finances; Núria Cañellas (Talamanca), secretaria de les Dones; Agustí Lleyda (Santpedor), secretaria de Polítiques Sectorials; Montse Barniol (Alpens), secretaria de Món Rural; Josep Subirana (Avià), secretaria de Transició Ecològica; Joan Hernàndez (Cardona), secretaria de Ciutadania i Militància; Eudald Sellarès (Manlleu), secretaria de Comerç, Economia Social i Solidària; i tres vocalies: Alba Camps (Puig-Reig); Sara Alarcón (Solsona); i Xavier Castellana (Freixinet de Riner).