L'Ajuntament de Sant Fruitós ha posat en marxa les obres de construcció de l'espai que allotjarà una caldera de biomassa que produirà calor i que alimentarà els sistemes de calefacció i d'aigua calenta de l'escoloa pública de primària Monsenyor Gibert i també de la la llar d'infants Les Oliveres. La previsió és que el nou equipament pugui entrar en funcionament durant el mes d'abril.

Les obres les executa la Diputació de Barcelona a través d'una subvenció dels fons europeus FEDER, en el marc del projecte d'instal·lació de calderes de biomassa a la província de Barcelona - Biomassa pel Clima.

La caldera que s'instal·la a Sant Fruitós de Bages400 kW de potència, tindrà un consum previst 404.386 kWh anuals amb una estimació de reducció d'emissions de 79,6 tones de CO2. El cost d'execució del projecte és de 255.757 euros, en total

Fonts del consistori fruitosenc posen en relleu que la biomassa, "a més de ser una energia renovable, més neta i que permet la gestió forestal, dóna un nou ús als residus de la fusta i permet un estalvi important en el cost del combustible".

Les mateixes fonts destaquen amb amb aquest projecte, l'Ajuntament "referma la seva aposta per la transició energètica i la mitigació del canvi climàtic, com a municipi adherit al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia".