15 de febrer de 2020
15.02.2020

Els 9.000 visitants del 2019 als Embarrats de Sant Joan van gastar 39 euros de mitjana

La darrera edició de la fira va tenir un públic majoritàriament familiar i de la comarca

14.02.2020 | 21:40
Públic en un dels espectacles de la fira, l'any passat

La Fira Embarrats, que se celebra cada tardor a Sant Joan de Vilatorrada des del 2013, va tenir l'any passat prop de 9.000 visitants entre els dos dies que va durar el certamen, i s'hi van gastar 39,10 euros de mitjana. Són dades extretes de l'estudi d'impacte econòmic sobre la darrera edició de la fira, que la Diputació de Barcelona i l'empresa The Whatsons han presentat aquesta mateixa setmana a l'Ajuntament.

Quatre de cada deu persones que van visitar la fira hi van fer una despesa d'entre 20 i 50 euros. A més, un 78 % van quedar-se a dinar o a sopar al municipi, si bé la meitat ho va fer a casa d'un familiar, mentre que la resta es va repartir pràcticament a parts iguals entre l'oferta gastronòmica de la fira i els bars i restaurants.

Més enllà de l'espai firal, el certamen també té una transcendència turística en el conjunt de la població, i es calcula que tres de cada deu persones també van visitar les fàbriques Burés i Borràs. De fet, la Fira Embarrats s'ambienta en l'època de l'eclosió industrial a la vila a començament del segle XX.


De més de 55 anys, i que repeteix

El perfil del visitant que va tenir la fira l'any passat es reparteix en un 53 % de dones i un 47 % d'homes, que majoritàriament hi van assistir amb la família, mentre que un 26 % ho va fer amb amics i només un 7 % hi va anar tot sol. En ser un públic familiar, les franges d'edat també estan força repartides, però amb un lleuger predomini dels majors de 55 anys, que suposen el 40 % del total, mentre que la franja dels 35 als 54 es queda en el 35 %.

El que sobresurt és la repetició: un 70 % dels visitants ja hi havia estat anteriorment (i un 94 % tenia la intenció de tornar-hi); i també hi ha un clar predomini sobre la procedència, tenint en compte que el 59 % dels assistents a la fira era de Sant Joan mateix, el 21 % era de Manresa, i només el 5 % era de fora de la comarca. Una mica més de la meitat va visitar la fira els dos dies.

Pel que fa als serveis, la neteja és el més ben valorat, per sobre dels labavos i la seguretat. I quant a la valoració global, els visitants li posen un 8,2 de nota, i els expositors un 6,9.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20