L'ICS Catalunya Central ha homenatjat aquesta setmana la cinquantena de professionals vinculats a la institució que s'han jubilat en el darrer any, en un acte a la torre Busquet de Manresa, i presidit per la gerent de l'ICS Catalunya Central, Anna Forcada, i el director gerent de l'Institut Català de la Salut, Josep M. Argimon.

A més de l'homenatge, en què es va obsequiar tots els jubilats, la jornada es va centrar en una conferència a l'entorn de la felicitat, a càrrec d'Enric Casanovas, llicenciat en Psicologia Industrial, màster en Direcció de Màrqueting i consultor. En la seva reflexió, el consultor va posar de manifest que «estem davant una societat amb malalties de caràcter psicològic, bàsicament», atribuïbles «al buit interior, la culpa i les males decisions...», i va afegir que «si som feliços vivim 15 anys més, amb més salut, i evitem malalties com l'estrès, la depressió i l'ansietat, que seran les principals malalties del futur als països desenvolupats». Quant a la recepta per ser més feliços, Casanovas parla de «saviesa, trobar un sentit a la vida, autoconeixement i autoestima, il·lusió, compromís, agraïment, una mica d'esport, i el més important, amor».

L'homenatge també va incloure la intervenció de tres professionals jubilats i homenatjats, que van recordar el seu pas per l'ICS. Es tracta de Miquel González, de l'Anoia; de Fina Soler, d'Osona; i d'Irene Soler, del Bages-Berguedà.