Santpedor no tindrà vaquetes a la seva pròxima festa major, segons es va decidir en un referèndum a finals de l'any passat. Però ningú no va dir res que no n'hi poguessin haver per Carnestoltes. I així ha sigut. Una de les comparses que han recoregut el poble al vespre eren vaquetes i també els mossos que les perseguien i que intentaven arreplegar el pernil que hi ha penjant d'un pal al mig de la plaça.

Un rei Carnestoltes amb dues cares ha encapçalat la rua de Santpedor, on hi han participat una dotzena de comparses. Han recorregut el poble fins arribar a cal Llovet, on ha continuat la gresca amb sopar inclòs.

Ha sigut una rua marcada per l'actualitat, tan la local -amb el tema de les vaquetes- com internacional ja que també hi havia virus escampats per tot arreu. ET's que volien tornar a casa, vikings, homes primitius o unes papallones voladores que reivindicaven un futur més sa pel planeta, han completat una festa que demà tindrà continuïtat amb la celebració del Carnestoltes infantil que començarà a 2/4 de 12 del migdia.