La directora general de Centres Concertats i Privats del departament d'Educació, Pilar Contreras, ha visitat aquesta setmana centres concertats del Berguedà i del Bages i ha elogiat la tasca històrica d'aquestes escoles en zones del país com la Catalunya Central. Contreras va visitar l'escola Vedruna de Berga, l'escola FEDAC de Gironella i el col·legi Sant Josep i l'Escola Diocesana de Navàs.

La visita de Contreras s'ha produït la setmana següent al decret que el departament d'Educació ha presentat per posar límits als concerts a centres privats en determinades situacions. El nou decret retira les ajudes als centres que segreguen per sexe. La voluntat del Govern és que l'escola sigui un reflex de la realitat social del seu barri o entorn, que no hi hagi segregació per sexe i que hi hagi un repartiment més equitatiu de l'alumnat.

«La concertada d'aquest país ha fet una tasca molt important en èpoques anteriors, quan potser no havien arribat les escoles públiques a tot el territori», va valorar la directora general. Contreras va afegir que «la concertada es va anar estenent en zones de la Catalunya més interior. I, per tant, la tasca que ha fet s'ha de reconèixer». També va afirmar que «val la pena que revisem com estem treballant, quins recursos tenim i com podem millorar-ho tot».