L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha aprovat el pressupost per aquest 2020 que arriba als 10,1 milions d'euros. En el marc del ple d'aquest dimecres, s'ha donat llum verd als números de l'actual exercici amb els vots favorables de l'equip de Govern (ERC, PSC i SVC En Comú) i els vots en contra de Junts per Sant Vicenç, a l'oposició.

L'executiu local defineix aquest primer pressupost del mandat 2019-2023 com a "equilibrat i realista" i que "dona resposta als principals reptes que ha d'afrontar l'Ajuntament, situa les persones al centre de les polítiques del consistori i reforça el capítol d'inversions". També remarca que per a la seva elaboració s'han tingut en compte "els eixos principals del Pla d'Actuació Municipal 2020-2023 que s'està elaborant en l'actualitat".

Pel que fa a la despesa social, augmenta en prop de 65.000 euros per reforçar el Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS), el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD), El Pla Educatiu, el servei de Teleassistència , el transport a demanda i el projecte Sant Vicenç de Castellet Poble Amic de la Gent Gran.

Quant al capítol d'inversions, s'estableix una partida d'1,8 milions d'euros, dels quals 800.000 seran inversions finançades pel propi Ajuntament i la resta correspon a subvencions d'altres administracions. Entre les inversions més destacades hi ha les obres per fer realitat el vial d'accés en sentit sud al polígon Les Vives que assumeixen el consistori i la Generalitat i la continuïtat de les obres de rehabilitació del conjunt de Castellet.

La partida per a inversions també preveu convocar el pressupost participatiu 2020 que se sotmetrà a votació popular amb una dotació de 30.000 euros, l'execució del projecte de millora dels polígons industrials, la redacció del projecte del talús de la Pujada del Ciment i la redacció de l'avanç del POUM.

En paral·lel, també es preveu posar en funcionament el transport a demanda per facilitat la mobilitat i l'accessibilitat als serveis bàsics de les persones majors de 65 anys i amb mobilitat reduïda, i s'estudiaran nous sistemes de recollida selectiva que millorin els índexs de reciclatge del municipi i es redueixi el rebuig.

El pressupost 2020 també preveu la licitació del Servei d'Atenció Domiciliària amb un increment del 34% de l'import destinat per donar resposta a l'envelliment de la població i l'atenció a la gent gran depenent i també es licitarà el Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) per adaptar-lo a les necessitats d'atenció a la infància.

Finalment, s'executaran diferents actuacions a la via pública per millorar l'estat de carrers i places i s'actuarà també en el manteniment dels edificis i equipaments públics.