Després de Dimecres de Cendra el Rei Carnestoltes va ressuscitar aquest dissabte a la tarda per portar la festa de les disfresses a Sant Joan de Vilatorrada. En la rua, que va tenir lloc una setmana més tard del que és habitual per evitar coincidir amb pont de les Festes de la Llum de Manresa, els protagonistes van ser sobretot les famílies i hi havia molts grups integrats amb pares i nens. De fet, aquest any es va crear la categoria del premi de comparses escolars.

Va ser una festa participada que va passar pels principals carrers del municipi. Els grups de joves anaven a la cua del seguici carnavalesc seguint el ritme de músiques dance. Es tardava mitja hora en veure tot la rua, que encapçalava el Rei Carnestoltes i el seguia una xaranga disfressada amb la granota i la màscara que la sèrie La Casa de Papel ha popularitzat. Hi havia diversitat de temes entre els participants, des d'uns dormilegues a punt d'anar a dormir a un grup vestit típic de catalans.

La millor comparsa de grup va ser «The Kebab Llobet», en la categoria familiar es va imposar la comparsa «Bola de drac» i el millor grup escolar «El futur és de totes», de l'escola Collbaix. «Las depres» es van endur el guardó a la millor Vilaxorrada i el xou més espectacular va ser el de «La Colla». Per últim, «La Reina dels Cors» es va imposar com la millor comparsa infantil.