L'Associació de Carreters i Cansaladers i l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ja ho tenen tot a punt per celebrar aquest diumenge la Festa de Sant Antoni, amb els tradicionals tres tombs. La festa, que té més de 100 anys d'història, amplia aquest any com a novetat la mostra de carruatges d'oficis antics de Sant Vicenç de Castellet. El públic podrà veure un bon nombre d'antics carruatges d'oficis com el de carnisser o bé d'escombriaire que antigament utilitzaven els carros al municipi.

A 3/4 de 12 arrencarà la cercavila, que passarà per davant de l'església per procedir a la benedicció dels cavalls, les cavalleries participants i la resta d'animals. Tot seguit, començarà el recorregut pels principals carrers del poble. La festa continuarà a la tarda a Cal Soler, a partir de les 6, amb el ball de Sant Antoni amb el conjunt Xanadú.

Des de primera hora del matí hi haurà activitats. La despertada amb coets i la passejada musical seran els primers actes, que continuaran amb la concentració i l'esmorzar a l'esplanada de la Renfe.

Mesures de seguretat

L'Associació de Carreters i Cansaladers i l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet compleixen un any més el Reglament i Protocol de la Federació Catalana dels Tres Tombs a través del qual s'assegura que cap animal pateix durant el recorregut i es vetllarà també per la seguretat del públic assistent. En aquest sentit hi haurà un veterinari, s'establiran punts d'avituallament pels animals i hi haurà persones de l'organització vetllant en tot moment pel bon funcionament de la cercavila.