Els carruatges van ser els grans protagonistes de la Festa de Sant Antoni Abat que Sant Vicenç de Castellet va celebrar aquest diumenge. Una quarantena van desfilar pels carrers del poble, i van mostrar i recordar les nombroses utilitats de càrrega que tenien quan eren el mitjà de transport principal. Des del carruatge de bombers fins al transport de troncs, passant per les bales de cotó o la palla. Bona part són de l'entitat organitzadora, el Gremi de Carreters i Cansaladers.

I és que la festa, que en aquesta població té una celebració oficial amb més de 100 anys d'història, ampliava aquest any com a novetat la mostra de carruatges d'oficis antics.

Després d'una despertada amb llançament de coets i la passada de la banda musical a primera hora del matí, i de e l'esmorzar de participants i socis de l'entitat a l'esplanada de la Renfe, cavalls i carruatges van enfilar a 3/4 de 12 cap a l'església, davant de la qual es va procedir a la benedicció dels animals. Tot seguit, es va iniciar la cavalcada pel centre del poble, per culminar la celbració matinal amb els tradicionals Tres Tombs.

La festa de Sant Antoni encara va tenir continuïtat a la tarda amb el ball a Cal Soler amb el conjunt Xanadú.

En el marc d'aquesta celebració, i organitzat pel mateix Gremi de Carreters i Cansaladers, diumenge vinent (15 de març) tindrà lloc l'onzena Trobada d'Acordionistes. Serà a 2/4 de 6 de la tarda a la sala Cal Soler.