Josep Pons és el nou president de l'equip local del Partit Demòcrata de Sant Salvador de Guardiola, en substitució de Mario Vendrell. La nova candidatura ha obtingut l'aval de tots els vots emesos en la darrera assemblea d'associats del partit, que va servir per escollir la nova presidència.

Nascut al nucli de Salelles de Sant Salvador, Josep Pons treballa des de fa 40 anys en una empresa especialitzada en l'accessibilitat de persones en el transport públic, actualment dins el departament d'innovació. Per altra banda, havia estat regidor a l'Ajuntament i també jutge de pau al municipi, i actualment forma part de la junta de l'Associació de Veïns de Salelles. Aficionat al cultiu de la terra, fa de pagès en el seu temps lliure, sense deixar de banda la família, el poble i el país, que ell mateix diu que estan entre les seves prioritats.

En l'assemblea d'associats, el nou president de l'equip local va agrair la confiança unànime que li va manifestar el partit, i va assegurar que feia aquest pas «per donar suport als companys que han fet, estan fent i de ben segur que faran una feina escel·lent», i amb voluntat de treballar pel poble i per la seva gent. L'acte va sep presentat pel president sortint i cap de llista del partit, Mario Vendrell, i va fer la cloenda la presidenta comarcal del PDeCAT, Ivet Castaño, que va agrair la feina feta per Vendrell.