L'Ajuntament de Navarcles busca mesures per intentar reactivar els espais comercials tancats, especialment a la zona del nucli antic. Amb aquest objectiu, el consistori acaba de crear una línia d'ajuts adreçada específicament al lloguer per a l'obertura de nous establiments.

Els ajuts es divideixen en dues línies. Per una banda, es concedirà el 50% del preu del lloguer (fins a un import màxim de 250 euros mensuals i un màxim de sis mesos) a qui obri un nou establiment comercial o de serveis.

De l'altra, es concedirà una ajuda de fins al 80% del preu del lloguer (en aquest cas amb un import màxim de 400 euros mensuals i un màxim de sis mesos) a les persones que reobrin un comerç tradicional. En tots dos casos, els locals no podran superar els 250 metres quadrats de superfície ni podran estar dedicats a l'hostaleria i/o a la restauració.

El propòsit essencial és incentivar la reactivació del teixit comercial del poble i de facilitar que diversos locals que amb els anys han anat quedant buits tornin a tenir activitat.

El regidor de Promoció Econòmica, Aleix Solé, ha posat en relleu que es tracta d'una mesura que pretén començar a posar fre a la «disminució gradual d'establiments comercials» i ha detallat que s'ha volgut sobretot incentivar més la reobertura de negocis tradicionals «perquè volem mantenir la coherència comercial i perquè valorem molt aquest tipus de comerços, ja que han estat una part fonamental en el desenvolupament de l'economia interna de Navarcles».

En aquest sentit, ha indicat que per optar a aquest ajut de fins al 80% «la nova activitat que s'iniciï haurà de tenir certa relació amb el negoci anterior». Es considera comerç tradicional les botigues que hagin estat obertes abans del 1990. En paral·lel, l'Ajuntament ha creat una borsa de locals buits -amb la mateixa idea de recuperar espais comercials- que està a disposició de qualsevol persona interessada que el vulgui consultar. Les persones que hi estiguin interessades es poden posar en contacte amb l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament.

L'Ajuntament ha iniciat ara un procés per reactivar el pla de revitalització del nucli antic iniciat el 2018.