L'Ajuntament d'Avinyó, juntament amb la comissió organitzadora, ha decidit suspendre la celebració de la 9a edició de la Fira dels Matiners, que havia de tenir lloc el cap de setmana del 10 de maig, «a causa de la situació d'extrema gravetat sanitària que, provocada per la pandèmia de la Covid-19, està patint el nostre país».

Segons han informat fonts del consistori, d'acord amb les mesures de prevenció per evitar la propagació del virus, els preparatius de la Fira dels Matiners estan aturats des de fa dies «i les perspectives de poder-los reprendre són llunyanes, per no dir nul·les». També apunten que «les previsions de cara al mes de maig indiquen, a més, que, amb més o menys intensitat, les mesures restrictives encara poden ser vigents».

L'Ajuntament d'Avinyó ha lamentat «haver de comunicar aquesta decisió, però les circumstàncies ens hi obliguen», assegura. De la mateixa manera, ha volgut agrair l'esforç fet fins ara per les persones que ja havien començat a treballar per a la Fira dels Matiners d'aquest any, i als particulars, comerços i empreses que ja havien manifestat el seu compromís de col·laborar-hi. També han expressat agraïment per la confiança rebuda pels paradistes que ja s'havien inscrit per participar a la fira.

El consistori avinyonenc es mostra convençut que «l'any 2021 la Fira dels Matiners retornarà amb més força que mai i la gaudirem novament amb plenitud».