L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha distribuït unes 4.000 mascaretes des de mitjan mes de març, la majoria de les quals són fetes amb materials tèxtils.

El consistori coordina el lliurament de les mascaretes al municipi i ho fa des dels serveis bàsics i estratègics de l'Ajuntament que es mantenen en funcionament. De les mascaretes que han repartit el consistori un miler són quirúrgiques i FFP2 i s'han lliurat a personal municipal, del Centre d'Atenció Primària i de la residència.

L'Ajuntament de Castellbell també coordina el grup de persones voluntàries del municipi que fins ara han teixit 700 mascaretes tèxtils, que s'han fet amb materials homologats i amb les mesures de seguretat i higiene necessàries. Aquestes mascaretes es poden reutilitzar un cop rentades a 60 graus.

El consistori fa una crida al conjunt de tots els veïns i veïnes del municipi que facin ús de les mascaretes quan surtin de casa per tal de protegir-se i evitar la propagació del coronavirus pr mitjà de la campanya «Quan surtis de casa posa-te-la», que ha tingut la participació de l'empresa castellvilarenca Retocs.

A més a més, l'Ajuntament recorda la importància de respectar el confinament, rentar-se les mans de manera molt freqüent i de mantenir una distància de dos metres amb la resta de persones per tal d'evitar contagis i la propagació de la Covid-19.