Ampans havia aconseguit ahir a primera hora del vespre uns 3.000 euros, de 400 donants, gràcies a la rosa virtual que va fer arribar l'entitat bagenca a les persones que van fer una donació de 5 euros. La iniciativa d'Ampans va aconseguir una gran difusió a la xarxa, ja que es van fer més de 10.000 visualitzacions de la rosa virtual, segons dades de l'entitat.

Els diners aconseguits es destinaran a finançar material d'autoprotecció per a la Covid-19 per al personal d'atenció directa als usuaris d'Ampans. La campanya, apunta l'entitat, continuarà oberta fins a final d'aquest mes d'abril.

D'altra banda, el grup de persones voluntàries del projecte «Bon veïnatge» de Calaf van voler tenir un detall especial amb motiu de Sant Jordi i ha elaborat roses de ganxet que ha repartit entre els avis i àvies i persones vulnerables que atenen i que també inclou un poema de Josep Vilaseca i Colell, El Segarrenc, traspassat recentment. Aquest detall, que inclou el poema i la rosa, es podrà aconseguir encara als diferents comerços oberts de Calaf fins a exhaurir existències.

Iniciatives solidàries del gremi

El Gremi de Floristes de Catalu-nya va coordinar algunes iniciatives amb motiu de la diada de Sant Jordi, com el repartiment de 10.000 roses en diferents accions solidàries.

Una va ser el repartiment de roses a tots els seients reservats per a la gent gran del metro i autobusos de Barcelona, acció impulsada juntament amb Transports Metropolitans de Barcelona. També es van repartir 5.000 roses a l'Hospital Clínic de Barcelona i 3.000 a l'Hospital de Bellvitge en representació dels col·lectius sanitaris que «vetllen per la nostra salut», va explicar el Gremi.