Sant Vicenç de Castellet va perdre la matinada dissabte un dels metges que més empremta hi va deixar. Joan Bergas Matas, que va morir a l'edat de 89 anys, havia exercit al municipi com a doctor de capçalera durant quatre dècades.

Per la seva llarga i fructífera trajectòria, l'octubre del 2002 la Delegació Comarcal al Bages del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona el va guardonar amb el premi Vivències Mèdiques Doctor Pere Tarrés i Claret "per tota una vida dedicada a la professió mèdica".

Natural de Sant Vicenç, Joan Bergas va començar a exercir la professió de metge als 26 anys a l'Hospital Nostra Senyora de l'Esperança de Barcelona. L'any 1959 es va traslladar al Bages per exercir a Sant Vicenç de Castellet i a Castellgalí i va exercir-hi com a metge de família fins a la seva jubilació, l'any 2000.

Quan, el 2002, el Col.legi de Metges li va fer el reconeixement, en va destacar la seva "bonhomia, honestedat, empatia amb els pacients i companyonia amb la resta de metges", i també "la confiança amb els pacients i el tracte familiar que hi establia".