La situació general d'afectació de la Covid-19 millora, perquè el nombre de nous casos en les dades generals indiquen que en els darrers set dies només s'han incorporat, aproximadament, el 2,5% més de malalts. Els hospitals estan més descongestionats i retornen a fer la pràctica mèdica que els era habitual abans del ter-ratrèmol de la Covid-19.

Les xifres oficials, però, indiquen un increment sobtat de defuncions a les comarques de la Catalunya Central, una dada que segons fonts mèdiques del territori, només pot tenir a veure amb una actualització del nombre de defuncions que no s'havien inclòs fins ara perquè estaven pendents del resultat de les proves de PCR en difunts. Sigui com sigui, les dades comparades han deixat el Bages, el Berguedà i l'Anoia en els primers llocs del rànquing nefast de comarques amb pitjors ràtios de morts i de casos. I amb aquesta normalització de dades, el Bages (476 morts fins ara, 429 el dia 5 de maig) passa al davant de la comarca de l'Anoia (473, 452 el 5 de maig).

Pel que fa als casos, llevat de la Vall d'Aran, l'Anoia, el Bages i el Berguedà lideren la llista, al davant del Gironès, la Garrotxa, el Moianès i el Barcelonès. Però és que mirant les dades en xifres absolutes, el Bages i l'Anoia se situen entre els primers llocs, quan en una relació de població ocuparien llocs més endarrerits. En casos de Covid-19, el Bages ocupa el sisè lloc de Catalunya en xifres absolutes, darrere de Barcelonès, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Maresme i Vallès Oriental. Per demografia, al Bages li correspon el desè lloc entre les comarques catalanes. I l'Anoia, també tenint en compte el nombre de casos en xifres absolutes, ocupa el novè lloc, quan per població ocupa el setzè del país.