Onze regidors (que van acabar sent deu) un secretari, tres tècnics municipals i tres Policies Locals per al control d'entrada en un pavelló amb capacitat per a unes 300 persones (però ahir amb la graderia completament buida). Aquest era el balanç del singular ple municipal ordinari que l'Ajuntament de Sant Fruitós ha celebrat aquest dijous al vespre, en una altra imatge inversemblant que ens deixa aquesta situació d'excepcionalitat que ha generat l'epidèmia del coronavirus.

I és que si ara ja ens començàvem a acostumar als plens telemàtics, aquest dijous el consistori fruitosenc n'ha celebrat un de format inèdit: presencial sense assistència. I en un escenari totalment atípic per al debat polític municipal, un poliesportiu. El motiu d'aquest format singular (motivat pel context de la Covid-19) és que l'equip de govern (Gent Fent Poble) tenia inicialment la intenció de celebrar aquest ple obert a la ciutadania, motiu pel qual va buscar un espai alternatiu al saló de sessions, per tal de garantir el distanciament social entre els assistents.

Finalment, però, el fet que aquest territori es mantingués encara en la fase zero del desconfinament i dins l'estat d'alarma feia inviable aquesta apertura. L'escenari, però, es va mantenir.

Així, la imatge del ple ha estat la de 14 taules d'uns dos metres de llargada (una per a cadascun dels 13 regidors i regidores, comptant l'alcalde, i una per al secretari), disposades en forma de U (com en el saló de sessions) damunt del parquet del pavelló, separades aproximadament un metre les unes de les altres i ocupant un terç de pista, just al centre. Entre les dues ales d'aquesta disposició, que majoritàriament ocupen els regidors de l'oposició, hi havia una distància d'uns quinze metres.

Damunt de cadascuna d'aquestes taules s'hi havia disposat una ampolleta de gel desinfectant, juntament amb la ja més habitual ampolla d'aigua. Tots els regidors que han pres part en el ple municipal han arribat al pavelló amb la mascareta posada i l'han mantinguda en el decurs de la sessió (predominaven les de roba) i només en algun cas se l'han abaixada puntualment per poder fer la seva intervenció.

El ple ha tingut les absències de la regidora d'ERC Laia Feliu, i del de JxCat Vicenç Llorenç, perquè són població de risc. Després de tractar els dos primers punts també ho ha fet la regidora de l'equip de govern Ingrid Bonells, que també ho és perquè està embarassada. D'aquesta manera, però, ha pogut participar en el debat i votació dels dos primers punts (que han estat el 10 i el 12, ja que s'han avançat en relació a l'ordre del dia) i garantia així la majoria necessària.

Aquests dos punts feien referència a dues modificacions del pressupost municipal per acabar destinant un import global d'1 milió deuros a paliar els impactes socials i econòmics de l'epidèmia al municipi.