L'equip de govern de Sant Fruitós de Bages ha emès un comunicat aquest diumenge arran de les darreres informacions aparegudes en mitjans de comunicació, on s'acusa el govern municipal d'haver realitzat el repartiment de roses i llibres durant la diada de Sant Jordi amb treballadors municipals portadors de la Covid-19. L'Ajuntament ha volgut enviar «un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i informar-los que aquesta acció es va realitzar seguint totes les mesures d'higiene i seguretat davant d'aquesta malaltia».

Tot i això, en el text el consistori no desmenteix les acusacions formulades ahir per part dels grups de l'oposició, que denunciaven que es van enviar treballadors municipals a realitzar repartiments a domicili per Sant Jordi abans de conèixer els resultats dels testos que s'havien fet amb anterioritat. Part de la plantilla s'havia sotmès a un test per conèixer el seu estat de salut però, segons l'oposició, l'alcalde va decidir enviar-los al repartiment que l'Ajuntament va dur a terme malgrat no conèixer els resultats dels testos en aquell moment. Posteriorment els resultats de part de la plantilla van ser positius.

Segons el govern de Sant Fruitós, el repartiment d'aquest material es va realitzar per part de personal de la brigada municipal i voluntaris de Protecció Civil que van dur a terme totes les entregues amb guants i mascareta i extremant al màxim les distàncies de seguretat.

Segons el comunicat difós pels grups a l'oposició, aquest repartiment «es podria haver fet amb voluntaris». En aquest sentit, el comunicat insisteix que «les rigoroses mesures de protecció preses han estat les mateixes per al personal municipal com per als voluntaris de Protecció Civil».

En aquest mateix sentit, el comunicat de l'oposició assegurava que «el poble ha rebut mones i roses però no s'han pogut entregar ni mascaretes ni EPI's a causa de la manca d'efectius». L'Ajuntament informa que l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil ha repartit exactament 2.599 mascaretes entre infants, col·lectius vulnerables, comerç local i treballadors sanitaris tant del municipi com de centres hospitalaris de Manresa durant aquests darrers dos mesos. També es van distribuir pantalles facials al CAP i al comerç local.

També segons el document fet públic pel govern fruitosenc, les dades publicades per la Generalitat de Catalunya posen de manifest que Sant Fruitós de Bages presenta un nombre de positius per Covid-19 molt similar als de pobles veïns de la comarca, «fet que posa de manifest que no hi ha hagut un repunt de casos arran del repartiment durant la Diada».