L'Ajuntament de Sallent ha pogut posar finalment en marxa les obres de remodelació d'un tram de l'antiga carretera de Manresa a Berga, que transcorre per dins de la trama urbana. Es tracta d'un projecte que s'havia de començar a executar el mes de març passat, i fins i tot ja se n'havia fet l'acta de replantejament amb l'empresa constructora, però la situació d'excepcionalitat que ha generat l'epidèmia del coronavirus va obligar a ajornar. Ara, però, ja s'hi poden veure tanques d'obra i mitjanes de protecció instal·lades, i s'han començat els primers treballs d'enderroc.

En concret, la intervenció que s'hi ha projectat es concentrarà en el tram que va des del Pont Vell (pont Pere Otger) fins a l'institut, al qual s'accedeix des d'aquest vial. Essencialment, el que es planteja dur a terme és una remodelació i millora de la vorera, que estava molt deteriorada i que en alguns punts era fins i tot inexistent. L'objectiu principal és que progressivament l'antiga carretera, que separa el nucli urbà de sectors com el barri de la Rampinya, adquireixi més imatge de via urbana. I és que es tracta d'un pas molt transitat per vianants pel fet que connecta amb l'institut i també amb diferents establiments comercials situats a l'inici del vial per l'entrada sud.

És, a més, una ruta molt freqüentada per a les passejades, ja que també porta fins a la zona de l'antic barri de l'Estació, i d'aquí cap als polígons industrials.

L'obra que hi ha prevista forma part d'un pla global d'intervenció a tot el vial.