Els regidors del govern en minoria de Gent fent Poble (GfP), a l'Ajuntament de Sant Fruitós, fan front comú i donen el seu suport incondicional a l'alcalde, Joan Carles Batanés, davant les crítiques dels tres partits de l'oposició (ERC, PSC i JxC) per com s'està gestionant la crisi ocasionada per la Covid-19 al municipi, i els retreuen que personalitzin els atacs en Batanés, «que és el cap visible d'aquest equip, però som un i anem tots junts».

Tal com ja ha explicat aquest diari, l'oposició acusa el govern de GfP del repartiment de roses i de la revista local per Sant Jordi als domicilis del poble amb personal municipal que era portador de la Covid-19. En una roda de premsa convocada ahir pels cinc regidors del partit i amb l'absència expressa de Batanés (tot i que n'era coneixedor), GfP no va negar la possibilitat que membres que van participar «voluntàriament» en el repartiment fossin positius asimptomàtics de coronavirus, si bé en aquell moment van actuar emparats per les garanties que els donaven responsables sanitaris i seguint tots els protocols establerts. I és que el 21 d'abril, el dia abans del repartiment, es van fer testos PCR a 35 treballadors municipals i, segons va explicar ahir el regidor Cristian Marc Huerta, «se'ns va dir que si en 24 hores no rebíem una trucada o un e-mail dient que érem positius, és que havíem donat negatiu».

El regidor assegura que els testats no van rebre cap comunicació fins al 27 d'abril, quan ja s'havien fet els repartiments als domicilis. En tot cas, «volem donar un missatge de tranquil·litat», ha explicat Huerta, «i en cap moment no s'ha posat en risc els ciutadans de Sant Fruitós» perquè el repartiment es va fer sota unes «estrictes» mesures de distanciament i d'higiene. Entre altres coses, no es va entrar dins de cap domicili.

Més enllà d'això, GfP reitera que fer aquest repartiment va ser una decisió «conjunta i no de l'alcalde», i que es va fer voluntàriament amb personal de la brigada, de l'associació de voluntaris de protecció civil, i de la Policia Local, a qui GfP agraeix la tasca feta. En aquest sentit, el primer tinent d'alcalde i regidor del partit, Xavier Racero, acusa l'oposició d'actuar «amb mala fe», i de «voler desprestigiar la figura de l'alcalde i la tasca de l'equip de govern». També li retreu el perjudici que diu que ha ocasionat amb aquestes acusacions al personal que va participar en el repartiment.

Racero diu que GfP ha gestionat la situació ocasionada per la Covid-19 amb el triple objectiu de «protegir els ciutadans, vetllar pel seu estat anímic, i ajudar econòmicament veïns, autònoms, afectats per ERTO, persones a l'atur, i establiments del municipi».

En la compareixença d'ahir a la sala de plens de l'ajuntament, també hi havia les regidores de Sanitat, Núria Clarella, i de Promoció Econòmica, Carme Cruz. La regidora de Joventut i Comunicació, Íngrid Bonells, es va absentar a causa del seu embaràs.