Les Cambres de Comerç de Catalunya han iniciat la campamnya «Que cap empresa tanqui». La Delegació de l'Anoia s'ha dirigit a tots els ajuntaments de la comarca i a les entitats de la comarca i els ha instat a sumar-se a aquesta iniciativa. La situació econòmica que es pot produir en els propers mesos després de l'aturada generalitzada del comerç i la indústria a causa del confinament per evitar efectes encara més greus de la pandèmica pel virus de la Covid-19 és un dels principals problemes que té plantejats l'entitat cameral.

Un dels eixos d'aquesta campanya és resoldre els dubtes i assessorar les empreses davant d'incerteses derivades de la reducció d'ingressos i liquiditat als seus negocis, així com guiar-les per accedir a les ajudes aprovades per les administracions.

Una de les mesures adoptades és posar en marxa una línia d'assessorament multidisciplinari format per més de 200 professionals. El servei és individualitzat i accessible a través de la web, i està dirigit a emprenedors, autònoms i pimes amb dificultats econòmiques derivades de la pandèmia.

En paral·lel, al llarg de la campanya s'han establert altres eixos d'accions, segons la Cambra, «tant a curt termini com a llarg termini, però tots amb un clar objectiu: preservar els màxims llocs de treball i d'empreses». Entre aquests eixos, per exemple, es troben la creació de trobades d'empreses per activar l'economia, i discutir entre tots solucions, plans i accions per afrontar la nova normalitat.

Per últim, la Cambra vol promoure l'anàlisi constant de les mesures necessàries per ajudar l'economia i pressionar l'administració, aportant estudis i dades. Les Cambres consideren essencial analitzar de forma crítica qualsevol mesura que sorgeixi per tal d'evitar la destrucció de llocs de treball.

El representants de la Cambra a l'Anoia han fet una crida a «totes aquelles empreses i autònoms que vulguin accedir a aquest servei per tal de rebre assessorament o suport davant les problemàtiques deribades de la pandèmia de la Covid-19.