El president de la Generalitat, Quim Torra, tenia previst desplaçar-se avui al matí a Sant Mateu de Bages per visitar les obres d'emergència de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Súria i Solsona, però la visita s'ha suspès aquest matí després que s'hagi oficialitzat el tancament de Nissan a Barcelona. Davant la crisi que pot originar aquest tancament, Torra ha convocat un gabinet de crisi reduït amb el vicespresident, Pere Aragonès, la consellera d'Emrpesa, Àngels Chacón, i el conseller de Treball, d'Afers socials i Famílies, Chakir el Homrani.

El president havia de presentar l'estesa de 39 nous quilòmetres de fibra òptica a l Bages i al Berguedà. També hi havia prevista una reunió amb els alcaldes que es beneficiaran del desplegament. El projecte forma part d'una obra de país en la que la Generalitat pretén connectar a una desena de capitals de comarca i fins a 51 municipis.

La visita havia de començar a les 11 i després del migdia hi havia prevista una compareixença davant els mitjnas de comunicació. En la visita, el conseller estava acompanyat del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, i l'alcalde de Sant Mateu de Bages, Josep M. Junyent.

Amb l'execució d'aquestes obres s'aconseguirà que el 80% dels habitants del Solsonès puguin disposar d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest estiu i dos municipis més del Bages -Cardona i Sant Mateu de Bages- se sumin als 21 ja connectats a la xarxa, arribant la connexió al 97% dels habitants. La licitació de les obres del tram entre Súria i Solsona ha suposat una inversió de 2 milions d'euros.