L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, no volia deixar escapar l'oportunitat d'explicar al president de la Generalitat, Quim Torra, la delicada situació a la Residència Sant Jaume del seu municipi per culpa del virus. Gairebé la meitat dels treballadors tenien símptomes a principis d'abril i uns 30 avis van haver ser aïllats. Hi van haver víctimes mortals. Torra ha afirmat que al govern son "conscients dels problemes" i ha reconegut que "hi va haver un moment complicat per poder fer arribar el material de protecció a les residències, i a les persones que tenen cura", i ha conclòs que van resoldre la situació "massa tard".

El president de la Generalitat s'ha referit a la situació de les residències en una visita que ha fet aquest dissabte al migdia a Valls de Torroella, al terme municipal de Sant Mateu de Bages, per reunir-se amb part dels alcaldes de l'Eix del Cardener. La trobada ha servit per parlar de l'arribada de la fibra òptica properament a Súria i Solsona, i als municipis que hi ha entremig, però també per tractar l'escenari que deixa el virus en els àmbits de l'economia i la sanitat, i els ajuntaments han reclamant al cap de l'executiu català actuacions per a la reactivació i no quedar enrere econòmicament. En aquest sentit Torra ha dit que l'arribada de la fibra òptica, que ha de permetre més eficiència als negocis de la zona, ha d'ajudar aquesta àrea de la Catalunya Central.

El president ha expressat al seva preocupació pels sectors econòmics com el turisme, però considera que a la Catalunya Central, on hi ha una important implantació del turisme rural i de proximitat, pugui aixecar cap més ràpidament i "notar una recuperació aquest estiu".