El fotògraf i exregidor de l'Ajuntament de Puigcerdà Emili Giménez Garcia ha mort aquest dimarts 2 de juny als 64 anys. Giménez era un apassionat de la fotografia i col·laborava amb el diari Regió7. Nascut a Yeste, Albacete, el 9 d'agost del 1955, es va traslladar a Bellver de Cerdanya als set mesos.

Entre els anys 1999 i 2007 Giménez va ser tinent d'alcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Puigcerdà per ERC. El 2008 va ser nomenat cap de premsa del consistori cerdà. ERC Puigcerdà, grup al qual va pertànyer, ha mostrat el seu condol a les xarxes socials i ha apuntat que «amb les seves fotografies, sempre ens ensenyava a estimar i lluitar pel nostre territori, la nostra Cerdanya». L'Ajuntament de Puigcerdà s'ha sumat a les mostres de condol amb una nota pública: «Sentim comunicar-vos el traspàs, avui, de l'Emili Giménez, treballador de l'Ajuntament de Puigcerdà i que fou durant vuit anys regidor de Cultura (1999-2007) d'aquesta Corporació. Des de l'Ajuntament de Puigcerdà lamentem aquesta pèrdua i fem arribar el nostre condol a la família, amics i persones properes».

Giménez era un artista polifacètic i destacava la seva voluntat per participar en els mitjans de comunicació. La fotografia era la seva gran passió i des dels 9 anys va aprendre la tècnica de manera autodidacta. Va publicar a la revista Superfoto, Fotofácil i Desnivel. També va col·laborar en els mitjans locals i comarcals, com Regió7 i Diari de Girona.

Giménez va publicar també fotografies en publicacions locals com Pànxing, Viure als Pirineus, Belluga't, Revista de Girona i Cadí-Pedraforca.

El fons d'Emili Giménez està dipositat a l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya.