Veïns de Sant Fruitós de Bages s'han organitzat a través de les xarxes per fer pinya i mobilitzar-se en contra de la moció de censura al govern en minoria de Gent fent Poble que volen impulsar els tres grups de l'oposició a l'Ajuntament. Aquest dijous ja han iniciat una primera acció de protesta, amb una cassolada a les 7 de la tarda davant l'Ajuntament, que ha aplegat desenes de persones, i en què s'han cridat consignes a favor del govern i de l'alcalde, Joan Carles Batanés.

Com ja ha explicat aquest diari, la proposta de la moció la van anunciar públicament ahir dimecres ERC, el PSC i JxC en una compareixença conjunta, i aquest dijous al matí les xarxes ja eren plenes de comentaris al respecte. Entre els veïns que hi estan en contra s'han creat grups en diverses plataformes amb el nom «No a la moció de censura a Sant Fruitós de Bages», que a mitja tarda congregaven més de 250 seguidors només a Telegram. També ha estat a través d'aquestes xarxes que s'ha convocat la cassolada.

Els impulsors de les protestes, que en aquest diari s'han definit com «la veu del poble», i com un moviment popular desllligat del partit que governa, ja han anunciat que faran noves proteses els propers dies, i que ja aniran concretant. Entre altres coses, s'ha apuntat una penjada de pancartes i noves accions al carrer.