La consellera de Salut, Alba Vergés, va criticar ahir el decret de «nova normalitat» que està preparant el Govern espanyol un cop finalitzat l'estat d'alarma a partir del 21 de juny. «Crec que són ganes d'intervenir, de posar el coll i de no acceptar que les competències són d'altres», va manifestar Vergés als micròfons de Catalunya Ràdio. «Demanaria al Govern espanyol que s'ocupi de les seves pròpies competències. La voluntat d'intervenció la veig moltíssim en aquest reial decret», va continuar la consellera de Salut.

Més mobilitat a Tarragona

La consellera de Salut va confirmar que aquest dilluns, 8 de juny, ja es permetrà la lliure circulació de persones entre les regions sanitàries de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, però va llançar un avís a la ciutadania. «Arriba un punt en què és igual la fase en què estiguem. Les mesures higièniques hauran de perdurar», va reflexionar en veu alta Alba Vergés, que va alertar que el coronavirus continua circulant i «tindrem ensurts encara durant un temps».

«Hem d'estar preparats per a segones onades però treballant perquè això no impliqui aturar el país ni confinar la gent a casa», va afirmar la responsable de Salut. «No volem controlar la societat, volem controlar l'epidèmia. Per això hem de donar missatges clars», va sentenciar Vergés.