Un centenar de vehicles ha participat aquesta tarda en la marxa lenta convocada per la plataforma StopMocioSFB, que vol expressar la seva oposició a la moció de censura que volen impulsar els tres grups de l'oposició a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages per derrocar l'actual govern en minoria de Gent fent Poble.

En concret, els participants en aquesta acció han fet una marxa lenta amb cotxes amb sortida des del cementiri i recorrent diferents nuclis i carrers del municipi, fins a arribar a la plaça on hi ha el cobert de la màquina de batre. Durant la marxa, els veïns que l'ha protagonitzat han rebut la salutació de l'actual alcalde, Joan Carles Batanés, que ha vist la desfilada de vehicles des de dalt de la passarel·la del barri de la Rosaleda.

Un cop arribats a la plaça del cobert de la màquina de batre, on també hi era Batanés, s'ha fet una pitada final, que donava continuïtat a les casssolades que ja s'han anat fent des de dijous passat, quan es va començar a moure el col·lectiu ciutadà que està promovent aquest seguit d'accions.

Veïns de Sant Fruitós fan una marxa lenta contra la moció de censura al govern local

Veïns de Sant Fruitós fan una marxa lenta contra la moció de censura al govern local

Els grups de l'oposició (ERC, Junts per Sant Fruitós i PSC) van fer públic dimecres passat, en una roda de premsa conjunta, la seva intenció de presentar aquesta moció de censura, que té la majoria suficient (7 dels 13 regidors) i que, si prospera, farà alcaldessa la republicana Àdria Mazcuñan, en un ple que, en principi, és previst que se celebri el 17 de juny.

Gairebé des d'aquell mateix dia, veïns de Sant Fruitós contraris a la moció i al canvi de govern s'han organitzat i constituït la plataforma StopMocioSFB, que es vol fer sentir amb accions de protesta al carrer. Dijous ja es va protestar amb una cassolada a la plaça de l'Ajuntament que s'ha anat repetint. També es vol fer una cassolada coincidint amb el ple ordinari que s'ha de celebrar dijous, 11 de juny, en aquest cas al pavelló. En tots els casos, la plataforma fa una crida a protestar amb mascarets i respectant les distàncies de seguretat.

Pancartes isignatures

Més enllà de les accions al carrer, la plataforma ha iniciat una campanya de signatures contra la moció en comerços i bars del municipi, i tenia la intenció de situar també un punt de recollida davant l'Ajuntament o davant el cobert del batre. La idea és poder assolir com a mínim al voltant de les 2.000 firmes, que és una xifra similar als 1.831 vots que GfP va obtenir a les eleccions municipals d'ara fa un any. Segons els organitzadors, ja n'han recollit un miler.

La plataforma també ha promogut la penjada pancartes en diversos punts repartits pel municipi.