El PROCICAT, a proposta del departament de Salut, proposa que a partir de dilluns vinent, 15 de juny, les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central passin a la fase 3 del desconfinament. La resta de regions es mantindrien en la fase en què es troben.

Així, el Camp de Tarragona; les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran continuarien a la fase 3 mentre que Lleida, la ciutat de Barcelona i les Metropolitana Sud i Nord es mantindrien a la fase 2, juntament amb les àrees de gestió assistencial Penedès i el Garraf que ahir es van integrar dins aquesta zona per una qüestió de mobilitat. Per tant, a partir d'ara Garraf i Penedès seguiran el mateix ritme que la ciutat de Barcelona i les Metropolitana Nord i Sud.

En la fase 3 s'eliminen les franges horàries i es poden fer trobades de fins a 20 persones. Els comerços ja poden obrir sense limitació de superfície, sempre que es respecti el 50% de l'aforament. Bars i restaurants poden servir a l'interior i a la barra amb la meitat de la capacitat. Discoteques i bars nocturns ho poden fer en un terç de l'aforament, però sense pista de ball, mentre que les terrasses ja es poden ocupar al 75%. Cinemes teatres, auditoris ja monuments i biblioteques poden obrir amb la meitat de la capacitat. A més, els gimnasos, amb restriccions del 50%, ja poden oferir classes dirigides.