Sallent viurà les Enramades de manera confinada. L'Ajuntament i els Amics de les Enramades han preparat un programa d'actes especial per a l'ocasió. Guarniments als balcons, un passacarrers i dos concerts en directe, que es podran seguir telemàticament, són algunes de les activitats de la festa, que tindrà la jornada central aquest dijous de Corpus.

El regidor de Cultura i Festes, Diego Miranda, ha explicat que enguany la festa porta per nom Enramades 2.0, per tal de jugar amb l'any i el fet d'haver de seguir la majoria d'actes de manera telemàtica. Miranda assegura que haver d'anul·lar les Enramades no va ser una decisió fàcil i que per aquesta raó volen donar vida als carrers durant aquestes dates.

Aquest dimecres s'ha convocat a tots els sallentins, a les 7 de la tarda, perquè engalanin el seu balcó amb les trenetes, papallones i diferents materials perquè els carrers es vegin guarnits. Aquesta iniciativa ha estat impulsada pels Amics de les Enramades, que van crear un tutorial ensenyant com es podien engalanar els balcons de manera simple. A través de les xarxes socials ja són molts els que comparteixen les seves manualitats, un fet que ha demostrat que la iniciativa ha tingut una bona resposta.

Pel que fa al programa d'actes, dijous, a les 12 del migdia, es publicarà un vídeo amb el toc d'Enramada interpretat, com cada any, per l'Esbart Vila de Sallent i es podrà veure pel canal de YouTube de l'Ajuntament de Sallent. La iniciativa vol representar el ball que fa cada any l'entitat quan s'inaugura un carrer. També demà, a 2/4 de 6 de la tarda, hi haurà un passacarrers amb dues xarangues que amenitzarà els carrers i places de Sallent, inclòs la Botjosa, Cornet i Cabrianes, en mostra d'agraïment a tots els enramadors.

Per acabar el dijous, a l'Espai Cultural Fàbrica Vella la sallentina Júlia Sala farà un concert en directe, que es podrà seguir per les xarxes socials de l'Ajuntament, i el mateix passarà el divendres amb la cantautora Mercè Riera acompanyada del guitarrista Ferran Orriols. Els dos concerts, per respectar les mesures de seguretat, es faran sense públic presencial.

De cara el dissabte a les 12 del migdia, es publicarà un CD de les músiques de Sallent que mai havia estat digitalitzat i a les 7 de la tarda es retransmetrà el Retaule dels Embotits, un espectacle que s'interpreta cada dos anys i dóna vida a la llegenda dels Embotits. Diumenge a les 7 de tarda, a les xarxes socials es penjarà un concert del grup The River Troupe Gospel Sallent, de l'any 2017.

Dilluns, a les 5 de la tarda, es publicarà un vídeo realitzat pels infants de Sallent sobre les Balladetes. Fa unes setmanes es va enviar un tutorial de com s'havien de ballar i de cara el dilluns es penjarà el resultat final on els infants són els protagonistes.

Les Enramades de Sallent, declarades Festa d'Interès Turístic i Festa Tradicional d'Interès Nacional, es remunten a fa prop de 700 anys. Enguany, per primer cop, s'han hagut de suspendre a causa de la crisi sanitària de la covid-19.