09 de juny de 2020
09.06.2020
Regió7

Sant Joan lamenta el tancament de dues línies educatives el curs vinent

Educació preveu suprimir un grup de P3 de l'escola Joncadella i un de primer d'ESO a l'Institut Quercus

09.06.2020 | 14:17
Visita del conseller d'Educació a l'institut Cardener l'any passat

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada lamenta la decisió del Departament d'Educació de procedir al tancament d'una línia de P3 i d'una de 1r d'ESO el curs vinent a l'escola Joncadella i l'Institut Quercus, i mostra la seva preocupació per la gestió dels agrupaments a les aules en el marc de l'emergència sanitària actual.

Sant Joan de Vilatorrada ha conegut la decisió del Departament d'Educació amb relació al manteniment de l'oferta educativa de la qual disposa el municipi. Una decisió que, en contra de les demandes de la comunitat educativa i del conjunt de grups polítics municipals, pretén fer efectiu el tancament d'una línia de P3 a l'escola Joncadella i d'una línia de 1r d'ESO a l'Institut Quercus.

La regidora d'educació, Elia Tortolero, recorda que el desembre del 2019 l'Ajuntament va aprovar una moció en què es reclamava al departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya que mantingués les cinc línies de P3 que hi ha a les tres escoles públiques del municipi en defensa d'una educació pública de qualitat. Aquest posicionament es va fer arribar per carta als serveis territorials d'educació a la Catalunya Central.

En paraules de la regidora Elia Tortolero, «la decisió representa la pèrdua d'una oportunitat de reducció de ràtios a les aules i el garantiment d'una educació pública equitativa i de qualitat», i afegeix que «davant d'una situació d'incertesa en la futura evolució de la crisi de la covid-19, no és la millor manera de garantir les mesures de distanciament social i manteniment de la higiene pertinents».

Sant Joan de Vilatorrada és una de les poques poblacions catalanes amb tots els centres educatius públics, «un fet que cal cuidar i preservar», segons el consistori. Amb el tancament de la línia de P3 i la línia a 1r d'ESO el municipi «perd una oportunitat d'or en la baixada de ràtios que en la situació actual és una garantia de compliment de les mesures sanitàries».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya