Santpedor estrena una nova col·lecció pensada per donar a conèixer diferents espais emblemàtics del municipi a còpia de retallar, pintar, doblegar i enganxar. El primer que s'ha enllestit, coincidint amb la Festa Major Confinada (que se celebra del 12 al 15 de juny) és el retallable sobre l'Aiguamoll de la Bòbila. De moment, es podrà trobar i descarregar a la web de l'Ajuntament, i a partir de dijous es repartiran les làmines a llibreries, a la biblioteca i a l'Ajuntament.

El dissenyador industrial Eduard Sisquella, de Castellnou de Bages, és l'autor dels dibuixos d'aquesta col·lecció, que ja té continuïtat. El número dos va dedicat a la plaça Gran, i ja se n'han previst 6 més. Es tracta de la Torre de Can Jorba, Sant Francesc, Santa Anna, El Portal de les Verges o de Cal Quatre, la Plaça de l'Església i l'Oficina de Turisme. En total són 8 retallables tot i que no es descarta una ampliació.

El nexe comú a totes les làmines és l'Anna, una nena de Santpedor que acompanya el lector en el recorregut pels diversos espais.