La Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha estat l'escenari aquest dijous al migdia de l'entrega del quadre 1 d'octubre 2018 de l'artista santfruitosenc Agustí Penadès al fons de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

Aquest quadre acrílic de grans dimensions (150x200 cm) ja llueix a la paret de la Sala de Plens del consistori.

El quadre ha estat penjat aprofitant que avui l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés ha signat el document de donació del quadre junt a l'artista local.

La peça va ser pintada arrel de les sensacions que va reviure el pintor un any després dels fets de l'1 d'octubre de 2017 quan es van tornar a reproduir les imatges de violència policial sobre la població civil a la televisió.

En la peça s'hi pot veure plasmat l'odi i la violència a través de les taques de color roig i el verd militar en representació dels cossos policials. L'artista santfruitosenc ja va fer donació a l'entitat Òmnium Cultural, el passat mes de novembre, d'una primera obra titulada 1 d'octubre 2017 que va pintar arrel de les sensacions viscudes per les actuacions de les forces policials durant l'1 d'octubre de 2017.

Agustí Penadès és un dels artistes més rellevants del municipi i està previst realitzar una exposició de la seva obra a la Biblioteca Municipal el proper mes d'octubre conjuntament amb peces d'altres artistes com el fotògraf Lluís Ivern i el filòsof Arnau Puig. Arnau Puig ens va deixar el passat mes de març i aquesta exposició serà d'homenatge a la seva figura i s'hi podrà veure una obra pòstuma seva.