Un centenar llarg de veïns han mostrat aquest dijous al vespre el seu suport al govern de GfP i a l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, davant del pavelló, on se celebrava el ple ordinari del mes de juny. Convocats per la plataforma StopMocióSFB, els concentrats han fet un passadís per rebre els regidors del govern amb amplaudiments, i en canvi, han escridassat els de l'oposició, que han accedit a l'interior del pavelló per una porta secundària que dona al pàrquing i enmig d'un ampli desplegament policial, amb quatre dotacions dels Mossos d'Esquadra i tres de la Policia Local.

El ple, que s'ha retransmès en directe amb uns altaveus a l'exterior, ha durat poc més d'una hora, però la cridòria des de fora ha estat persistent cada cop que parlava algú de l'oposició, fins al punt que el secretari ha demanat la intervenció dels agents de la Policia Local perquè calmessin l'ambient de fora davant les dificultats de poder escoltar què deien els regidors.

El ple s'havia convocat a les 7 de la tarda, i una hora abans ja hi havia moviment de gent a l'exterior, on s'han penjat pancartes de suport a Batanés i s'ha instal·lat una carpa per recollir firmes en contra de la moció. Alguns dels assistents (i també els sis regidors de GfP) portaven una samarreta reivindicativa contra la moció.

Tots els regidors han arribat en bloc. Primer els de l'oposició, que han estat escridassats i xiulats per bona part dels assistents, i pocs minuts després, els sis de l'equip de govern, que en aquest cas han entrat per la porta principal. A dintre, s'ha seguit un estricte protocol de mesures, tant d'higiene com de distàncies de seguretat, per la qual cosa s'ha limitat l'entrada del públic a 38 persones, que s'han assegut separades a l'única graderia lateral que hi ha.

Els xiulets, les pitades i la cridòria extererior contrastaven amb el silenci sepulcral que hi havia dins del pavelló just abans que comencés la sessió. Un cop iniciada, s'ha desenvolupat en un ambient de tensió continguda, amb algunes punyes entre uns i altres però sense més retrets dels habituals, i en què la moció de censura (que es votarà en un ple el proper 17 de juny), ha estat present però en un segon pla.

A la sortida del ple s'ha repetit l'esquema d'abans. Els regidors de l'oposició han sortit per la porta on havien entrat entre crits de «covards» i «traïdors». L'equip de govern ho ha fet per la porta principal, i Batanés ha assegurat als seus seguidors que «hem estat el millor govern, i serem la millor oposició».