Amb prop de 700 anys d'història, Sallent no ha pogut viure aquest Corpus les Enramades. El poble, però, s'ha abocat a recordar la festa als balcons i finestres, més guarnits que mai. Seguint les indicacions dels Amics de les Enramades, els colors de l'arc de Sant Martí s'han escampat pel poble i els veïns han omplert les façanes de papallones i cadenetes de cartolina. Des d'ahir i fins dilluns, Sallent celebra les Enramades 2.0, que viuran els seus actes bàsicament a les xarxes socials.

Els balcons dels carrers que cada any participen a les Enramades, com el del Cós, el Guimerà, el de la Unió o el Sant Bernat, però també d'altres que no en tenen tradició, llueixen des d'ahir els seus guarniments. També ho fan els nuclis de Cornet, la Botjosa i Cabrianes i el barri de la Rampi-nya. La presidenta dels Amics de les Enramades, Mari Calvo, deia ahir que «després de l'èxit que ha tingut la iniciativa hem de veure com pot tenir continuïtat» perquè creu que el guarniment dels balcons «ha vingut per quedar-se».

Ahir, festiu al municipi, alguns veïns ja ho van aprofitar per passejar pels carrers i observar amb detall les decoracions dels balcons, que els petits ruixats obligaven a tapar. Hi ha cases particulars molt ben guarnides, i també edificis sencers que s'han posat d'acord per decorar els balcons.

Tot i «l'espectacular» resposta dels veïns, Calvo reconeixia amb nostàlgia que «als enramadors ens falten els carrers». Espera que la implicació d'enguany els ajudi a impulsar la tradició i que l'any que ve es retrobin tots als carrers.