El Monestir de Montserrat tornarà a obrir les seves portes per Sant Joan, després d'estar setmanes tancat per la crisi de la covid-19. A partir del 24 de juny es podrà tornar a visitar el recinte del Santuari de Santa Maria i el Parc Natural de Montserrat, i el cremallera, l'aeri i el funicular de Sant Joan tornaran a oferir els seus serveis de transport. També estarà obert el pàrquing i una part dels establiments del recinte, que s'aniran ampliant segons les necessitats pel volum de visitants.

Des de l'abadia, en un comunicat s'assegura que Montserrat "s'ha preparat per ser ?una destinació segura, per la qual cosa ha adequat tots els seus espais a la normativa sanitària vigent, amb la restricció de l'aforament al 50% de la capacitat, i així poder garantir les mesures de seguretat".

La Basílica de Santa Maria romandrà oberta en l'horari habitual d'aquesta època de l'any, com també el Cambril de la Mare de Déu. Les restriccions d'accés seran les mateixes: fins a un 50% de l'aforament, amb l'obligació de portar la mascareta posada.