El Geoparc de la Catalunya Central participarà en la celebració de la Setmana Europea de Geoparcs, en la qual prenen part els espais amb segell Unesco d'arreu d'Europa. A la Catalunya Central, els actes s'allargaran fins al dia 28 de juny i es portaran a terme principalment a través de les xarxes socials, però amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni geològic del territori i convidar tothom a conèixer-lo sobre el ter-reny.

Entre les propostes que es portaran a terme hi ha la difusió de diferents itineraris geològics explicats pel geòleg Josep Maria Mata; l'activitat «Geologia d'estar per casa», que proposarà experiments geològics per fer a casa, o el contacontes del Geoparc en format vídeo a través de les xarxes.

A més, durant les setmanes prèvies, les biblioteques del territori que funcionen com a Punt d'Informació Turística i la biblioteca del Campus Universitari de Manresa, que és el Centre de Documentació i Recerca del Geoparc, també han portat a terme diferents activitats divulgatives. Una d'aquestes activitats ha consistit en un concurs de preguntes i respostes a través d'Instagram. El premi per al guanyador ha anat a càrrec del Geoparc i ha consistit en una ruta per les tines de la Vall del Flequer amb tast de vins.

Durant aquests dies també s'organitzarà un concurs de fotos a Instagram. Les persones que vulguin participar-hi hauran de seguir el perfil @geoparccatalunyacentral i publicar una foto que reflecteixi la geologia del Geoparc o els elements del patrimoni geològic i miner.