Món Sant Benet, MónNatura Pirineus, MónNatura Delta i el congost de Mont-Rebei, equipaments gestionats per la Fundació Catalunya La Pedrera, reobriran les seves portes el 17 de juliol. S'han previst la majoria de les activitats a l'aire lliure, es reduirà l'aforament per assegurar la distància necessària i s'han instal·lat mampares de separació als espais interiors. També es prendrà la temperatura a tot el personal i els visitants, serà obligatori l'ús de mascaretes, hi haurà dispensadors de gel, i s'ha previst incrementar la freqüència de neteja dels espais. La Fundació Catalunya La Pedrera ha explicat que reobren les portes amb novetats pensades especialment perquè el públic català redescobreixi el patrimoni cultural i natural.

Com ha explicat els responsables, la reobertura es farà prenent les mesures de seguretat necessàries, fins i tot més enllà del que marca la normativa, per garantir que els visitants puguin gaudir de l'experiència amb tota tranquil·litat. Les mesures s'han pres seguint les indicacions dels experts i les autoritats competents, implementant els corresponents protocols i assegurant que, d'aquesta manera, el més important segueixi sent gaudir de l'experiència de visitar els equipaments que la Fundació Catalunya La Pedrera té arreu del territori.

A les visites a Món Sant Benet es presentaran noves experiències vinculades als productes del territori, com tastos de vins de la comarca o de productes de temporada. El monestir medieval de Sant Benet també oferirà una visita nocturna que culminarà amb una copa de cava en un entorn únic carregat d'història. També s'oferiran tallers per acostar als nens a la diversitat natural de la zona, a l'art o als productes de la terra.

L'observació de les aus, la pesca tradicional i el paisatge són els trets característics de les visites a MónNatura Delta de l'Ebre, amb especial atenció per al públic familiar. I amb la reobertura s'hi afegeixen la música en directe i visites teatralitzades amb un tast de producte local.

Pel que al centre del Pallars Sobirà, la Fundació Catalunya La Pedrera ha explicat que oferirà la possibilitat de conèixer la fauna dels Pirineus i gaudir de l'entorn dels Pirineus amb propostes lúdiques que "reconnecten amb la natura i el benestar després del confinament".

Flexibilitat en la compra

Es donarà la màxima flexibilitat en la compra. Si el visitant decideix canviar la data de la visita, des de la Fundació Catalunya La Pedrera es donaran les màximes facilitats per gestionar aquest canvi. I si finalment la visita no es pot fer, es tornarà l'import de l'entrada.