Els alcaldes del Pont de Vilomara i Rocafort i Castellgalí, els socialistes Enric Campàs i Cristòfol Gimeno, han adreçat una carta als responsables del departament de Salut, inclosa la consellera Alba Vergés, per mostrar la seva indignació perquè encara no s'han reobert els consultoris locals dels dos municipis, que estan tancats des del mes de març a causa de la pandèmia de la covid-19. Tot i que no han rebut cap comunicació oficial, els batlles socialistes saben per fonts oficioses que no es preveu reobrir-los fins a mitjan setembre per la qual cosa n'exigeixen la reobertura.

Els consultoris de les dues poblacions van tancar el dia 16 de març quan es va concentrar tot el servei al CAP de Sant Vicenç de Castellet del qual depenen els dos dispensaris, «la qual cosa es va entendre perfectament per la situació que estàvem vivint», comenten els dos batlles. D'això fa més de tres mesos i ara «no podem entendre ni compartir que, passat aquest temps, continuem patint aquest abandonament», assenyalen.

En el comunicat que han fet arribar al departament i als responsables territorials de l'ICS, els alcaldes asseguren que «s'està abandonant i negant un servei essencial com és l'atenció sanitària» als prop de 6.000 veïns i veïnes que representen els dos municipis, amb tots els perjudicis que això suposa, sobretot per aquelles persones més vulnerables, com per exemple la gent gran.

En aquest sentit, l'alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, apuntava ahir a aquest diari que hi ha gent «que té dificultats per desplaçar-se» fins a Sant Vicenç i, per tant, no tenir el servei al poble els suposa un greuge important. A més, apunta, en un moment en què la majoria de serveis ja s'han reactivat la població no entén que no es reobri el dispensari i es reprengui l'atenció al públic. Per a l'alcalde de Castellgalí les prop de 6.000 persones que s'atenen als consultoris locals dels dos municipis suposen un nombre de població «relativament important» per poder tornar a posar en marxa el servei.

Campàs i Gimeno també valoren i agraeixen la feina del personal del CAP de Sant Vicenç de Castellet durant la crisi de la covid-19 «per la gran tasca i sobreesforç que han realitzat per afrontar i donar la millor resposta possible en aquesta situació tant complicada». Ara, esperen rebre la resposta dels responsables de Salut, i Gimeno ja ha assegurat que, en el seu cas, depenent de quina sigui, no descarta emprendre «altres accions» .