Món Sant Benet reprendrà les visites i activitats a partir del 17 de juliol amb noves experiències, des d'activitats relacionades amb la gastronomia i el paisatge, a propostes lúdiques per gaudir de l'entorn natural amb la família i també altres on s'entrellacen la història i el misteri.

Entre les novetats, en col·laboració amb la DO Pla de Bages, Món Sant Benet ha creat l'experiència «Històries de vi al monestir», una visita que finalitza amb un maridatge de vins amb la presència dels cellers de la DO.

El monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi i durant segles els monjos van elaborar una gran diversitat de vins. Per això, enguany es proposa un itinerari per redescobrir el monestir a través d'aquesta beguda i donar a conèixer curiositats del monestir i el seu passat vitivinícola. Aquesta activitat, que dura una hora i mitja, tindrà lloc els dissabtes a les 7 de la tarda, del 18 de juliol al 29 d'agost.

D'altra banda, també s'ha programat un passeig per l'entorn i un tasts de productes locals, a partir del setembre. L'activitat inclou un recorregut a peu per l'entorn de Món Sant Benet, l'elaboració d'una crema hidratant natural individual i un petit tast de productes locals.

El monestir medieval també oferirà les activitats el Misteri de Sant Benet, Ungüents i remeis i Memòries d'estiu, un recorregut per conèixer els estius de principi del segle XX en què el pintor modernista Ramon Casas i els seus familiars es convetiren en estiuejants d'aquest indret. D'altra banda, pensant amb el públic familiar, també s'oferiran tallers per acostar a la canalla a la diversitat natural de la zona, a l'art o als productes de la terra.

Tant l'hotel Món com les visites al monestir medieval o la resta d'activitats s'estan posant a punt per rebre de nou als visitants amb tots les garanties de seguretat a partir del 17 de juliol.