Dos treballadors de l'Escorxador d'Avinyó han donat positiu per coronavirus, segons han confirmat fonts del departament de Salut i de la mateixa empresa. Tot i això, el contagi, segons han assegurat les fonts de l'empresa es va produir fora de l'empresa en el marc d'una festa entre amics en la qual van assistir-hi els treballadors que ara han donat positiu per covid-19.

En un comunicat l'empresa situa la trobada en un local de restauració de Manresa, ara fa unes dues setmanes, i que és on «per les evidències» s'haurien pogut produir els contagis.

La firma explica que un cop va tenir constància del primer cas va activar el protocol establert i també va aïllar aquelles persones que haguessin pogut tenir contacte amb ell. També s'han realitzat proves als treballadors que han estat en contacte amb les dues persones que han donat positiu. En concret es tracta de treballadors de la secció de triperia i també d'una secció de l'escorxador.

En total s'han realitzat un centenar de proves PCR i de moment ja tenen els resultats d'una vintena de testos i tots han donat negatiu, segons asseguren les mateixes fonts i estan a l'espera dels resultats de la resta de testos, que esperen tenir entre avui i demà. Les mateixes fonts també remarcaven que no es tracta de cap brot a l'escorxador i recordaven que en tot moment han seguit els protocols establerts, com treballar amb mascareta, mantenir les distàncies físiques i una neteja i desinfecció constant de tots els elements de les instal·lacions.

Segons ha pogut saber aquest diari, les dues persones contagiades no són veïnes d'Avinyó i a més que una d'elles es va fer la prova de la covid per iniciativa pròpia i després que s'hagués visitat a un CAP on li haurien dit que no estava contagiada per la covid-19.

Per la seva banda, l'alcalde d'Avinyó Eudald Vilaseca, explicava que ara per ara «sembla una cosa molt puntual» i que estan a l'expectativa per si han de prendre més mesures.

La residència restringeix visites

Per la seva banda, la residència Relat d'Avinyó ha decidit restringir les visites als interns amb l'objectiu de seguir neta de coronavirus. Fins ara, a la residència estaven seguint el pla de desescalada que permetia una visita setmanal però després de conèixer que hi havia dos casos de coronavirus entre treballadors de l'escorxador han decidit demanar a les famílies que esperin uns dies a fer visites, mentre no s'aclareixi l'abast dels contagis, segons han explicat fonts de la residència. Les mateixes fonts han explicat que fins ara no s'ha detectat cap contagi al centre i que estan prenent totes les mesures per evitar que hi entri la covid-19.

Fins ara, a Catalunya hi ha hagut un total de 71.576 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2. Un total de 4.149 persones han estat ingressades de gravetat i actualment queden 54 pacients en aquesta situació. A més, 689 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.