Una festa d'aniversari al bar cafeteria Danna de Manresa seria el lloc on es va originar el brot de coronavirus del qual fins ara se n'han confirmat 10 casos entre treballadors de l'Escorxador d'Avinyó. Aquesta xifra suposa sis casos més que els quatre que s'havien confirmat dimarts per part del departament de Salut de la Generalitat.

Des que va transcendir el brot, l'empresa ha situat l'origen del brot en una festa privada en la qual van participar diversos treballadors de l'empresa i que, segons ha pogut saber Regió7, va tenir lloc al bar cafeteria Danna, ubicat al carrer Saclosa de Manresa. Sempre segons l'empresa, els 10 casos que han donat positiu s'han produït entre assistents en aquesta festa.

El grup de treballadors entre els quals s'ha produït aquest focus va acudir al bar el dijous 18 de juny i també hi va tornar amb posterioritat, tot i que la propietat de l'establiment no ha pogut precisar quin dia va ser aquesta segona trobada.

El grup que es va reunir el 18 de juny celebrava un aniversari i en aquella ocasió van anar a l'establiment a fer una copa però sense fer-hi cap àpat. Els assistents a la celebració, a l'entorn d'una dotzena, haurien estat en una de les taules del bar.

L'arrendatària de l'establiment, amb la qual ha pogut contactar Regió7, va explicar ahir que ella també ha tingut el coronavirus i que va tenir els símptomes amb posterioritat a les dues ocasions en què els treballadors de l'escorxador van anar-hi. La dona, que vol preservar la seva identitat, va concretar que va ser el diumenge 20 de juny quan va començar a trobar-se malament, i que, després d'anar al metge, dijous passat li van confirmar que el test per covid-19 que li havien fet havia donat positiu. Actualment el bar està tancat en espera que passin els dies d'aïllament, tot i que ara assegura que ja es torna a trobar bé.

D'altra banda, fonts de l'Escorxador d'Avinyó han explicat que a l'empresa es continua treballant amb normalitat i que els treballadors que han donat positiu ja han estat aïllats. Fins ara ja es tenen els resultats d'un centenar de testos i només els deu ja esmentats han donat positiu.

Dels 10 treballadors que fins ara han donat positiu per coronavirus set treballen a la secció de triperia, mentre que els altres tres ho fan a la de sacrifici. Fonts de l'empresa van assegurar que cap dels empleats que fins ara han donat positiu és veí d'Avinyó, sense que fins ara n'hagi transcendit més dades.