Una trobada al bar cafeteria Danna de Manresa seria el lloc on es va originar el brot de coronavirus del qual fins ara se n'han confirmat 12 casos, tots treballadors de l'Escorxador. Aquesta xifra suposa dos casos més que els 10 que s'havien confirmat aquets dimecres per part del departament de Salut de la Generalitat.

Dels dos nous positius confirmats aquest dijous, tots dos són treballadors de l'escorxador. De totes formes, un dels testos que ha donat positiu se'l va fer un treballador a l'ambulatori, que després dels primers símptomes, dijous de la setmana passada ja no va anar a treballar. Aquesta persona és familiar d'un dels treballadors que va ser present a la festa que l'empresa situa com a origen del brot.

Pel que fa al segon positiu que s'ha conegut aquest dijous, ha estat entre el centenar de testos que es van realitzar ahir entre el personal que ha tingut contacte indirecte amb els primers infectats. Totes les altres proves PCR fetes ahir han donat negatiu segons fonts de l'empresa.

Des que va transcendir el brot, l'empresa ha situat l'origen del brot en una festa privada en la qual van participar diversos treballadors de l'empresa i que, segons ha pogut saber Regió7, va tenir lloc al bar cafeteria Danna, ubicat al carrer Saclosa de Manresa. Sempre segons l'empresa, almenys 10 dels casos que han donat positiu s'han produït entre assistents en aquesta festa.

El grup de treballadors entre els quals s'ha produït aquest focus va acudir al bar el dijous 18 de juny i també hi va tornar amb posterioritat, tot i que els repsonsables de l'establiment no ha pogut precisar quin dia va ser aquesta segona trobada.

El grup que es va reunir el 18 de juny i en aquella ocasió van anar a l'establiment a fer una copa però sense fer-hi cap àpat. Els assistents a la celebració, a l'entorn d'una dotzena, haurien estat en una de les taules del bar.

L'arrendatària de l'establiment, amb la qual ha pogut contactar Regió7, va explicar ahir que ella també ha tingut el coronavirus i que va tenir els símptomes amb posterioritat a les dues ocasions en què els treballadors de l'escorxador van anar-hi. La dona, que vol preservar la seva identitat, va concretar que va ser el diumenge 20 de juny quan va començar a trobar-se malament, i que, després d'anar al metge, dijous passat li van confirmar que el test per covid-19 que li havien fet havia donat positiu. Actualment el bar està tancat en espera que passin els dies d'aïllament, tot i que ara assegura que ja es torna a trobar bé.

D'altra banda, fonts de l'Escorxador d'Avinyó han explicat que a l'empresa es continua treballant amb normalitat i que els treballadors que han donat positiu ja han estat aïllats. L'empresa ha fet en total dos centenars de testos a totes les persones que ha tingut contacte directe i indirecte amb els casos que han donat positiu.