Gent fent Poble, la formació que fins fa dues setmanes governava a Sant Fruitós, ha llançat la primera crítica pública contra el nou executiu tripartit (format per ERC, Junts i PSC) perquè considera que està malmetent la comissió i el programa d'ajuts que havien activat anteriorment per la covid-19.

La formació independent remarca que en el ple de maig va ser aprovada per unanimitat una comissió amb un calendari establert on es fixava l'1 de juliol al vespre com a data per celebrar la tercera reunió. Segons GfP, aquesta comissió, participada pels quatre grups polítics municipals i per membres d'associacions i ens econòmics i socials, «no ha estat convocada i, per tant, es trenca un mecanisme de transparència i participació que el govern de GfP va engegar».

Consideren greu que el nou govern faci una nota indicant que no es pot fer la comissió perquè encara no hi ha nou cartipàs, «quan resulta que aquesta setmana s'ha dut a terme una Junta de Govern i tres comissions informatives».

A més, asseguren que hi ha algunes línies d'ajut que s'han aturat: «La línia 5 posava a l'abast dels ciutadans uns descomptes de 10 euros per fer àpats als bars i restaurants del municipi, i de 15 euros per fer pernoctacions en hotels i pisos turístics, el que suposa perdre una injecció directa de 160.000 euros i una pèrdua de mig milió d'euros en moviments econòmics durant el juliol i l'agost».

El nou govern local ha afirmat en un comunicat que està treballant per «redefinir aquelles línies d'ajuts del Pla de Reactivació Econòmica que ja havien estat anunciades i està preparant noves línies per tal de pal·liar els efectes que ha generat la covid-19 en el municipi».

El nou executiu santfruitosenc assegura que la propera sessió de la comissió «serà convocada en el menor termini de temps possible ja que prèviament cal canviar els membres que la componen a través d'un ple municipal a causa del canvi de govern que s'ha produït».