El president de la Generalitat, Quim Torra, presentarà avui a Montserrat el programa «Camins del català», una iniciativa de la direcció general de Política Lingüística per difondre i donar projecció a rutes que tinguin com a eix central la llengua catalana. La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, també participarà en aquesta presentació.

«Camins del català» aglutina propostes de rutes fetes per conèixer el català en el context territorial: els parlants, les figures il·lustres, la petja que la llengua deixa en la toponímia i les varietats dialectals, entre d'altres.

La primera ruta que es posarà a disposició de la ciutadania serà la Ruta de la Llengua Homilies d'Organyà, que està formada per nou punts d'interès.

En tots aquests indrets s'hi alçarà un monòlit de l'escultor Ramon Maria Jounou que simbolitza un moment o concepte que ha estat clau per a la llengua catalana. Per aquest motiu, un cop feta la presentació, el president visitarà un d'aquests monòlits, ubicat al camí dels Degotalls de Montserrat.