El pla de contingència que plantegen conjuntament els departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies per protegir les residències davant de possibles nous brots els propers mesos, preveu diverses mesures, amb una inversió de 96 milions d'euros bàsicament destinats a blindar els centres davant la covid i a poder actuar amb la màxima celeritat si calgués.

D'una banda, es preveu dotar les residències de material de protecció per a quatre setmanes. També es mantindran les intervencions de sectorització, circuits i controls de l'entrada de la infecció, i es faran proves PCR en cas de sospita, que s'estendran als contactes dels residents i dels seus professionals a càr-rec. A més, es reforçarà l'atenció des de la primària, i s'incrementarà la contractació de prop de 500 llits per a la cura de contagiats.

Des del vessant d'Afers Socials i Famílies, caldrà que les residències reservin places buides per aïllar malalts davant de possibles rebrots, i si cal, es preveurà la reubicació de residents en espais de suport. També es promocionarà el retorn voluntari de residents als domicilis de manera temporal conservant la plaça, i s'ha anunciat la contractació de 1.800 nous professionals en gerocultura, que prestaran atenció directa als residents i garantiran les mesures d'aïllament i organització. També, de 370 noves infermeres per a residències de més de 60 places.