L'exalcalde durant 8 anys i actual regidor de la CUP a Navàs Jaume Casals, deixa el càrrec. Així ho ha comunicat oficialment aquest dijous el mateix partit, amb previsió que la renúncia es faci efectiva al proper ple municipal, dilluns.

Jaume Casals va obtenir l'alcaldia de Navàs el 2011, després d'arribar a un acord de govern amb ERC, i el 2015 la va revalidar, en aquest cas amb majoria absoluta. El 2019, tot seguint els límits de mandat estipulats per la CUP, va ocupar el número 3 de la llista per tal de fer un acompanyament als regidors i regidores entrants. En aquest cas, la CUP va obtenir 5 regidors, els mateixos d'ERC amb qui comparteix govern, i Jaume Casals es va responsabilitzar de la regidoria de Serveis Financers i Participació.

En els 8 anys que ha estat alcalde i regidor, Casals ha hagut d'afrontar els efectes de la crisi econòmica, i entre altres coses, el govern va haver de fer front a un deute econòmic municipal. La construcció de la via verda cap al Mujal; la compra i reforma del Casal Sant Genís; la rehabilitació de La Pallissa de Castelladral o de l'Escorxador, que esdevindrà un centre enoturístic; la recuperació de la memòria històrica (mitjançant el llibre Silencis o la instal·lació de les plaques Stolpersteine); el reimpuls de les fires de primavera i de tardor; el projecte de sobirania alimentària i energètica; o la implantació del servei de recollida porta a porta, han estat algunes de les actuacions que s'han dut a terme sota el seu mandat.

El seu lloc l'ocuparà la Marina Potrony Domènech, que anava de número 8 a la llista de la CUP. És graduada en Administració i Direcció d'Empresa, té un màster en Economia Social i Solidària, i actualment treballa en l'àmbit de la cooperativa d'habitatge.

El ple on es farà efectiva la renúncia de Casals serà el proper dilluns 13 de juliol, a les 19:30h, a la Pista del Club d'Avis, per tal de poder garantir la distància de seguretat entre els presents.